Wilmer Kousemaker naar FC Den Bosch

Wilmer Kousemaker naar FC Den Bosch

FC Den Bosch neemt Wilmer Kousemaker (24) per direct over van HFC Haarlem. De middenvelder heeft een contract getekend voor anderhalf jaar met een optie aan de zijde van FC Den Bosch voor nog een seizoen. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn en trainer/coach Marc Brys hebben afgelopen zomer al gesprekken gevoerd met Kousemaker. Van der Hoorn: ,,En nu zijn de mogelijkheden er om hem aan onze ploeg toe te voegen. Met Wilmer halen we een linkspoot met een goede traptechniek in huis. Hij kon kiezen uit meerdere clubs en we zijn blij dat hij naar FC Den Bosch komt.”
Wilmer Kousemaker begon bij de amateurs van Tholense Boys, voordat hij op zijn vijftiende naar de B-jeugd van NAC Breda verkaste. De afgelopen tweeënhalf jaar kwam Kousemaker uit voor HFC Haarlem. Kousemaker speelde in zijn profcarrière tot nu toe 96 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf goals heeft gemaakt.

De nieuwe aanwinst zelf is bijzonder content met zijn overstap. Kousemaker: ,,Eind december ben ik op stage geweest bij Rot-Weiss Oberhausen, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, en begin januari zou ik me melden voor een stage bij het Engelse Charlton Athletic. Allemaal prachtig maar toen tussen Kerst en Oud en Nieuw FC Den Bosch aangaf mij per direct te willen halen wist ik genoeg. In de zomer voerde ik al goede gesprekken met trainer Brys en de manager voetbalzaken de heer van der Hoorn van FC Den Bosch. De mensen en de visie van de club spraken mij erg aan. Voor mijn ontwikkeling is dit de allerbeste stap. Ik wil graag in de Eredivisie spelen, met FC Den Bosch.”
terug naar overzicht